Meerdaagse reizen

Adventsweekend, Odenwald

Algemene gegevens
Land
Duitsland
Datum
vrijdag, 14 december, 2018 tot zondag, 16 december, 2018
Beschrijving

Het Odenwald is een schitterend natuurgebied, gelegen ten zuiden van de steden Frankfurt en Darmstadt en tussen de rivieren Rijn, Main en Neckar. Het is een heuvelachtige, bosrijke streek met ook prachtige panoramapunten en schilderachtige stadjes en dorpjes met mooie vakwerkhuizen. Het is tevens een streek van Sagen en legenden met als hoofdfiguur Siegfried de Drakendoder uit het Nibelungenlied. De afwisseling van historie met het mooie landschap, pittoreske stadjes met tijdens de adventtijd feeëriek verlichte vakwerkgebouwen en monumenten, maakt van het Odenwald een uitgelezen bestemming om er enkele dagen in door te brengen.

Programma:

Vrijdag: Via de Duitse snelwegen met onderweg een kleine tussenstop komen we rond het middaguur aan in de stad Darmstadt. Hier staat een gezellige kerstmarkt op het marktplein voor het indrukwekkende kasteel. Van hieruit is het slechts enkele stappen tot de winkelstraten met de shoppingcentra Boulevard en Luisencenter. Vrije tijd om in deze gezellige stad naar hartenlust te winkelen. In de late namiddag rijden we langs de ‘Bergstrasse’ verder naar Mossautal en bereiken we rond 18u00  ons ***hotel Haus Schönblick in Mossautal-Güttersbach.  Kamerverdeling – avondmaal – overnachting.

Zaterdag: Na het ontbijtbuffet rijden we door de schilderachtige valleien van het Odenwald naar Miltenbergf en brengen daar een kort bezoek aan dit pittoreske plaatsje met zijn talrijke vakwerkhuizen. We bezoeken er ook de kunsthandwerkmarkt in het stedelijke museum. Nadien rijden we naar Michelstadt dat als één van de mooiste stadjes met vakwerk van het Odenwald mag genoemd worden. We bewonderen het lieftallige stadhuis en houden vrije tijd op de kerstmarkt. In de namiddag rijden we naar Erbach en brengen hier eerst een bezoek aan de rijke collecties van het grafelijke kasteel, wat een schitterend decor vormt voor de plaatselijke kerstmarkt bij valavond. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Zondag: Na het ontbijtbuffet verlaten we het hotel en het Odenwald en rijden over de Duitse snelwegen naar Bonn. Hier schepen we in voor een sfeervolle rondvaart op de Rijn tussen Bonn en Königswinter, opgeluisterd door aan deze periode van het jaar aangepaste muziek; aan boord is er een groot aanbod aan spijs en drank. Nadien bezoeken we tot in de vooravond de stemmige kerstmarkt van Bonn en keren we over de Duitse snelwegen terug richting Tessenderlo.

Inbegrepen

* Vervoer per luxe autocar.

* Reis in halfpension vanaf het avondmaal tot het ontbijt de laatste dag.

* Nederlandstalige gidsbegeleiding.

* Alle uitstappen en inkomgelden zoals vermeld in programma, o.a.: Museum Miltenberg, verzameling in Kasteel Erbach en boottocht.

* Alle taksen,  BTW,  enz…


Hotelinformatie

Hotel Haus Schönblick: is een 3-sterren hotel dat zeer rustig in een zijvalleitje te midden van het Odenwald is gelegen en oorzien van een lift.

De kamers:  beschikken over satelliet TV en W-Lan, kluis en een badkamer met douche, haardroger en toilet.

Maaltijden bestaan uit:

-        Ontbijtbuffet.

-        3-gangenmaaltijd met saladebuffet.

Prijs
Volwassene:
€242.00

Prijs: € 242,- per persoon in dubbele kamer

Toeslag single: € 22,-

Niet inbegrepen:

Dranken tijdens de maaltijden

Middagmalen,

Persoonlijke uitgaven.

Eventueel reis- en bijstandsverzekering: €15,80.

In samenwerking met Jowi reizen, Lic Nr.: A1247

Afbeeldingen

Fanreis Gery 2019

Algemene gegevens
Land
Duitsland
Datum
donderdag, 13 juni, 2019 tot zondag, 16 juni, 2019
Beschrijving

Op aanvraag van tevreden vrienden & fans in 2018 wil Gery er weer op uittrekken en dit jaar een dagje langer. We voorzien een aangenaam programma met verschillende bezichtigingen en maaltijden en natuurlijk inbegrepen in de prijs zodat we met z’n allen weer volop kunnen genieten van een mooie en aangename vier daagse reis zonder zorgen. Samenzijn, gezelligheid en de nodige ambiance is de boodschap van deze reis en bijgevolg proberen we de prijs/kwaliteit hoog in het vaandel te houden zodat het betaalbaar blijft voor iedereen. Wil je er graag bij zijn?  is snel zijn wel de boodschap want we voorzien slechts 1 autocar met Gery als chauffeur en… VOL is VOL !!!!

Voorziene programma:

Donderdag 13 juni: Na een korte stop in feestzaal Delicia voor koffie en koek rijden we richting Nederprüm (D) voor een bezoek aan het kunstwerkenpark van Hubert Kruft. Dit is een 20.000 vierkante meter aangelegd park aangelegd met vijvers en fantasievol  kunstwerken gebaseerd op het lokale dierenleven in ijzerwerken. Na dit vrij bezoek rijden we richting Birgel voor een kleine maaltijd met aansluitend een begeleid bezoek aan de Historische watermolen. We worden rond 16u ontvangen in ons hotel met koffie en taart, aansluitend kamerverdeling. Na het avondmaal voorzien we in ons hotel nog een schnapsproeven en gezellig samenzijn.

Vrijdag 14 juni: Na het ontbijt en zware kop vertrekken we richting Manderscheid voor een bezoek bij de kaarsenmakerij Moll. Van hieruit gaat onze rit verder naar de klokkengieterij in Brockscheid voor ene bezoek en aansluitend kleine middaglunch. Na de lunch komen onze dierenvrienden weer aan hun trekken en brengen we een bezoek aan het dierenpark Daun, we rijden hier met onze autocar door het park met natuurlijk de nodige stops voor fotografie enz. Avondmaal met aansluitend animatie (mogelijk Bingo avond).

Zaterdag 15 juni: We kunnen vandaag wat langer uitslapen en vertrekken rond 10u richting Trier. We verkennen deze Romeinse stad met de Römer express, dit is een toeristisch wegtreintje met Nederlandstalige uitleg over de belangrijkste bezienswaardigheden in deze stad. Aansluitend een warme 2 gangen lunch en vrije tijd voor shopping. Avondmaal met aansluitend  animatie in het hotel (optreden van Gery).

Zondag 16 juni: Na het ontbijtbuffet vertrekken we richting Delicia in Riemst waar we ontvangen worden rond het middaguur met een lekker 3-gangenmenu. U kan er in de namiddag zeker uw beentjes eens uitgooien tijdens het optreden van Gery, welke staat genoteerd als dansnamiddag. Voordat we met tegenzin huiswaarts keren maken we nog gebruik van een broodmaaltijd met taart en koffie.

Inbegrepen
 • Reis per luxe autocar,
 • Koffie en koek,
 • Sculpturenpark,
 • Bezoek Historische watermolen en lunch,
 • Koffie en taart in hotel,
 • Schnapsproven in hotel,
 • Bezoek kaarsenmaker,
 • Bezoek klokkengieterij en kleine lunch,
 • Inkom wildpark Daun.
 • Toeristisch wegtreintje te Trier,
 • 2 gangen lunch te Trier
 • 3- gangenmaaltijd op zondag.
 • Broodmaaltijd met taart en koffie te Riemst.
 • Alle taksen, BTW enz.

Hotelinformatie

Hotel “Pappelhof”: een 2- sterren superieur hotel rustig gelegen in de prachtige Vulkanische Eifel te Weidenbach.  Het ligt tussen weilanden en bossen en het is de ideale locatie voor deze vriendenreis.

De Maaltijden: ontbijtbuffet.en het avondmaal is een 3-gangenmenu met bediening aan tafel.

Kamers: met lift bereikbaar en voorzien van: Bad/Douche en WC, telefoon en kabeltelevisie.

Prijs
Volwassene:
€365.00

Prijs: per persoon in dubbele kamer:

€ 365,-   kamer zonder terras.

€ 377,-   kamer met terras.

Toeslag single: € 21,-

 

Niet inbegrepen:

 • Dranken tijdens de maaltijden,
 • Persoonlijke uitgaven,
 • Goed humeur,
 • Eventuele annulatie- en bijstandsverzekering: € 24,50 –
Afbeeldingen

Wij luisteren naar u!

Heb je suggesties van reizen en bestemmingen die wij voor u kunnen uitwerken of waar u graag zou naartoe willen reizen?
Zijn er bestemmingen die u nog eens in ons programma zou willen terugzien?

Neem dan snel contact met ons op.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze reizen en promoties door u in te schrijven op onze nieuwsbrief.

CAPTCHA
Deze test is om te testen of u mens bent en om spam tegen te gaan.
Subscribe to Gery Tours Nieuwsbrief feed

Boekingsinformatie

Adresgegevens
Gery Tours bvba
Engsbergseweg, 118
3980 Tessenderlo
tel: 013/33.32.61
fax: 013/31.27.45

Openingsuren bureel
van maandag tot vrijdag
van 9:00 tot 12:00 en 13:00 tot 18:00    
zaterdag en zondag gesloten.

Tijdens de wintermaanden is het bureel op vanaf vrijdagmiddag gesloten door de afreizen van de wekelijkse skireizen.

Klik hier voor meer boekingsinformatie