Reizen in de kijker

Karinthië 8-daagse

Algemene gegevens
Land
Oostenrijk
Datum
zaterdag, 11 augustus, 2018 tot zaterdag, 18 augustus, 2018
Beschrijving

Karinthië is een zuidelijke deelstaat van Oostenrijk met Klagenfurt als hoofdstad. Deze provincie mag op een volledig pakket van natuurschoon trots zijn: hoge bergen worden hier afwisselend door brede valleien en een hele reeks meren die Karinthië tot de meest geliefde streek maakt voor de Oostenrijkers zelf om er hun zomervakantie door te brengen. Deze meren liggen in het landschap verspreid als een groen en blauw kleurenpalet en nodigen hun bezoekers uit voor een boottochtje of een wandeling langs hun oevers. Bovendien is Karinthië rijk aan enkele interessante musea die getuigen van de bewogen geschiedenis van de streek zoals het volksmuseum in Spittal. De kans op mooi weer is er bovendien merkelijk groter dan elders in Oostenrijk.

Programma:

Dag 1: Onze heenreis leidt over de Duitse snelwegen langs München tot aan de voet van de Alpen in de buurt van Rosenheim voor het avondmaal en overnachting.

Dag 2: Na het ontbijtbuffet vervolgen we onze heenreis, en bereiken we Oostenrijk. We rijden over de Tauern- en Katschbergpas naar Karinthië. Tegen de middag bereiken we het middeleeuwse stadje Gmünd. We houden er een lunchpauze en maken een wandeling door de middeleeuwse steegjes. In de late namiddag bereiken we ons hotel in Treffen-am-Ossiachersee.

De volgende dagen passen wij dit voorbeeldprogramma van uitstappen en excursies aan de weersomstandigheden aan:

* Bezoek aan de stad Klagenfurt met de wapenzaal in het Landhaus.

* Met de cabinekabelbaan vanuit Spittal/Drau tot op de 2.142 meter hoge Goldeck.

* Bezoek aan het kasteel Porcia met volkskunstmuseum in Spittal/Drau.

* Bezoek aan het bedevaartsoord Maria Wörth, pittoresk gelegen in de Wörthersee.

* Bezoek aan de panoramatoren ‘Pyramidenkogel’ in Linden.

* Met de kabelspoorweg en de cabinekabelbaan tot aan de voet van de Môlltaler Gletsjer tot 2.800 meter.

* Boottocht op de Ossiachersee met bezoek aan de abdij van Ossiach.

* Met de cabinekabelbaan Kaiserburgbahn in Bad Kleinkirchheim tot op 2.000 meter.

* Rit op de Nockalmstrasse door het Nationaal Park Nockberge.

Dag 7: Door de Katschberg- en Tauertunnel bereiken we Salzburger Land en rijden we tot in het Duitse Berchtesgaden. Hier hebt u de mogelijkheid om een boottochtje te maken op de pittoreske Königssee. In de vooravond bereiken we ons hotel in de buurt van Rosenheim voor het avondmaal en overnachting.

Dag 8: Na het ontbijtbuffet rijden we over de Duitse snelwegen verder naar Tessenderlo.

 

Inbegrepen

- Luxe Autocar met voldoende beenruimte.

Alle uitstappen en inkomgelden vermeld in het programma (met gebruik van de ‘Kärnten-Card’).

- Halfpension vanaf het avondmaal eerste dag tot en met ontbijt op de laatste dag.

- 2 x tussenovernachting in halfpension .

- Nederlandstalige begeleiding.

- Alle taksen en diensten.


Hotelinformatie

Verblijfshotel:****Hotel Educare is voorzien van lift en tuinterras en gelegen op 15’ wandelen van de Ossiachersee.

De kamers: voorzien van inloopdouche, WC, kluisje, klimaatregeling, TV, balkon en minibar.

Maaltijden:

-        Ontbijtbuffet.,

-        ’s avonds 3-gangen menu.

Hotel “Zur Post”: is ons overnachtingshotel tijdens heen-en terugreis te Rohrdorf (D) op basis van half pension.

Prijs
Volwassene:
€795.00
Kind:
€625.00

Prijs: €795,- per persoon in dubbel kamer

Toeslag Single: € 110,-

Kind < 12 jaar: € 625,- op kamer met ouders,

Niet inbegrepen:

- Dranken bij de maaltijden.

- Middagmalen gedurende deze reis.

- Boottocht op de Köningssee in Berchtesgaden.

- Persoonlijke uitgaven.

- Eventueel reis- en bijstandsverzekering:  €51,70-.

In samenwerking met Jowi reizen St. Truiden, Lic.nr:A1247

Afbeeldingen

Emsland & Ostfriesland

Algemene gegevens
Land
Duitsland
Datum
vrijdag, 24 augustus, 2018 tot zondag, 26 augustus, 2018
Beschrijving

Voor deze driedaagse viel ons oog op het Eemsland en Oost-Friesland (noordwestelijke streek van de Duitse deelstaat Nedersaksen). We hebben deze reis dan ook samengesteld met inbegrip van bezoeken en alle maaltijden.

Dag 1: Op de heenreis bezoeken we in de voormiddag ‘Emsflower’, de grootste kwekerij van perk- en potplanten van Europa en leverancier aan de winkelketens. In het belevenispark hebt u de gelegenheid het bedrijf en het productieproces te bewonderen. De voormiddag wordt afgerond met een broodbuffet met thee of koffie naar believen. Na de middaglunch maakt u kennis met Papenburgs verleden als veenkolonie: het harde werk en de barre leefomstandigheden bij het ontginnen van de heide op zoek naar de arme, maar levensnoodzakelijke turf. Intrek in ons hotel te Papenburg, avondmaal en overnachting.

Dag 2: We trekken naar het noorden van Ostfriesland en maken kennis met de belangrijke stormvloedkering op de rivier de Eems. Een makkelijke wandeling over de zeedijk leidt naar het Oost-Friese uithangbordje: de vuurtoren van Pilsum. Met Greetsiel, het vissersstadje, bereiken we het meest noordelijke punt van onze uitstap. In dit gezellig oord wordt een passend middagmaal aangeboden. Op de terugreis besteden we wat tijd aan de historische binnenhaven van het grotere Emden. Avondmaal en overnachting.

Dag 3: Op de laatste dag staat een bezoek aan de legendarische Meyer Werft op het programma. In het vernieuwde bezoekerscentrum valt u in verbazing bij het zien wat hier gebouwd wordt: de grootste oceaanreuzen, bestemd om wereldwijd cruises uit te voeren. Na het middagmaal langs het Hauptkanal te Papenburg is het bijna tijd om huiswaarts te keren; echter niet zonder een bezoek aan het informatiecentrum van kamp Esterwegen.  Dit was vóór en tijdens Wereldoorlog II een strafkamp dat korte tijd als concentratiekamp dienst deed. Op terugreis genieten we nog van een avondmaal te Casteren.

Inbegrepen

* Luxe Autocar met voldoende beenruimte.

Alle uitstappen en inkomgelden vermeld in het programma zoals hierboven beschreven.

* Vol pension.

* Extra middagmaaltijd  op eerste dag.

* Extra 3-gangenmaaltijd op de terugreis.

* Nederlandstalige begeleiding.

* Alle taksen en diensten.


Hotelinformatie

Hotel: Parkhotel Papenburg is een 3- sterrenhotel, gelegen vlak aan het stadscentrum van Papenburg.

Kamers: beschikken over een SAT-TV, telefoon, badkamer met douche/WC en haardroger.

Maaltijden:

-        Ontbijtbuffet.

-        Avondmaal: verzorgde 3-gangenmenu in een aangenaam restaurant in de buurt van het hotel.

Prijs
Volwassene:
€319.00

Prijs: € 319,-  per persoon in dubbele kamer.

Toeslag single : € 46,-

Niet inbegrepen:

- Dranken bij de maaltijden.

- Persoonlijke uitgaven.

 

- Eventueel reis- en bijstandsverzekering:  €20,80-.

In samenwerking met Jowi reizen St Truiden, Lic.nr: A1247

 

Afbeeldingen

Normandië 4 daagse

Algemene gegevens
Land
Frankrijk
Datum
donderdag, 30 augustus, 2018 tot zondag, 2 september, 2018
Beschrijving

U houdt van cultuur en historie maar was nog nooit in Normandië. Dan is dit Uw kans. Ga met ons naar het land van de landingsstranden. Proef ter plaatse de streekgerechten en dranken: camembert – tong – calvados- cider. Drink een pint in de oudste herberg van Frankrijk “La Couronne” uit 1345 en bezoek de markt Rouen waar Jeanne d’Arc in 1431 op de brandstapel stierf.

Programma:

Donderdag: Rouen & Caen: Vertrek in de vroege morgen richting Rouen, de hoofdstad van Normandië voor een bezoek aan de prachtige gothische kathedraal, welke meermaals is geschilderd door de beroemde schilder Momet. We wandelen verder langs de Gros Horloge, Place du Vieux Marché, het Aître St. Maclou… Na de facultatieve lunch reizen we verder naar Caen, de favoriete stad van Willem van Normandië en bezoeken de ruines van het prachtig kasteel dat door hem werd gebouwd. Daarna inchecking in ons hotel en avondmaal in de stad.

Vrijdag: De landing van Normandië: Na het ontbijt vertrekken we naar Arromanches, gelegen aan de stranden van Normandië. Hier hebben de geallieerden tijdens de tweede Wereldoorlog één van de grootste operaties op poten gezet uit de militaire geschiedenis.. de Landing van Normandië. We bezoeken het Muséé du débarquement met maquettes, met videobeelden en diaprojecties over de landing. Na onze facultatieve lunch bezoeken we Point du Hoc, de 30 meter hoge Klif door de Duitsers ingericht als verdedigingswerk en brengen we een bezoek aan het Duitse kerkhof La Cambe alsook het Amerikaanse kerhof in Colleville-sur-Mer. Vervolgens rijden we terug naar het hotel voor avondmaal in het centrum en overnachting.

Zaterdag: Klokkengieterij van Villedieu-les-Pôeles en Caen: Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de klokkengieterij van Cornille Havard. We keren terug voor de facultatieve lunch in Caen en heeft U de keuze tussen: vrije tijd om te shoppen of een wandeling langs de jachthaven, de 2 beroemde abdijen Abbaye aux Dames en Abbaye aux Hommes… We sluiten de dag af met een avondmaal in een restaurant in het centrum nabij ons hotel.

Zondag: Calvados Destillerier en Honfleur: Na het ontbijt vertrekken we richting Honfleur en bezoeken we onderweg een typische Calvados destillerie waar men cognac op basis van appelcider maakt met natuurlijk de nodige degustaties. We sluiten deze reis af met een bezoek aan het kleine havenstadje Honfleur aan de monding van de Seine, dat wel eens de stad van de kunstschilders genoemd wordt. We voorzien hier de tijd voor een facultatieve lunch en kunnen aansluitend flaneren door de smalle straatjes met houten huisjes, boetieks en typische restaurants. Vertrek huiswaarts.

 

Inbegrepen

- Luxe autocar.

- Kamer met ontbijt.

- 3 Avondmaaltijden in een uitstekend  restaurant in het centrum.

- Nederlandstalige gidsbegeleiding.

- Alle uitstappen en toegangsgelden vermeld in het programma.

   Zoals:    -       Museum Arromanches.

-         Klokkengieterij.

-         Calvados destillerie.

- Alle taksen, BTW enz.


Hotelinformatie

Hotel des Quatrans in Caen: 3-sterrenhotel gelegen in het centrum van Caen. Voorzien van lift en wifi.

Kamers voorzien van: bad/douche, toilet en haardroger.

Maaltijden:          - Uitgebreid ontbijtbuffet

- Avondmaaltijden gebruiken we in een  restaurant in het stadscentrum.

Prijs
Volwassene:
€379.00
Kind:
€300.00

Prijs: € 379,-  per persoon in dubbel kamer.

Kind < 12 j: € 300 ,- op kamer met ouders

Toeslag single : € 99,- 

Niet inbegrepen:

- Persoonlijke uitgaven.

- Middagmalen.

- Dranken tijdens de maaltijden.

- Eventueel reis- en bijstandsverzekering : € 24,80-.

 

In samenwerking met Jowi reizen St Truiden, Lic.nr: A1247

Afbeeldingen

Champagnestreek - Reims

Algemene gegevens
Land
Frankrijk
Datum
zaterdag, 15 september, 2018 tot zondag, 16 september, 2018
Beschrijving

In het noordoosten van Frankrijk ligt de Champagnestreek, een streeknaam die onmiddellijk doet denken aan de gelijknamige drank en overvloedige wijngaarden. Jaarlijks komen vele wijnliefhebbers hier op zoek naar de beste champagne. In deze steden zal u eveneens een uitgebreid cultureel aanbod terugvinden en vele aangename restaurantjes en cafeetjes. Indien we veralgemenen, kan Champagne als een regio van cultuur en wijn worden beschouwd. Zo is er ook de kathedraal en de Romeinse Porte de Mars van Reims. Met Reims vormen Épernay en Châlons-en-Champagne de “heilige driehoek” van de champagnestreek.

Programma:

  • Bezoek aan de stad Reims.
  • Geleid bezoek aan de kathedraal van Reims.
  • Stadswandeling langs het Justitiepaleis, het musée St.-Denis enz.
  • Stadsrondrit en vrije tijd.
  • Geleid bezoek aan de basiliek met het graf van Saint Remi.
  • Rondrit met het elektrisch treintje door de immense kelders van het Champagnehuis Mercier met degustatie (+/- € 12,- inkom facultatief ).
  • De "Champagneroute", rondrit van 40 km langs de beroemde wijngaarden.
  • Bezoek aan de kelders van een "klein" Champagnebedrijf in Bouzy, waar alleen "Premier Cru" en "Grand Cru" geproduceerd wordt. Dit zijn de beste wijnen die ook mogen geproefd worden.
  • Bezoek aan het slakkenmuseum. Te midden van de levende slakken krijgen wij een fascinerende uitleg over deze diertjes. Natuurlijk kan deze delicatesse, samen met een glas champagne, geproefd worden. (extra te betalen).

 

Inbegrepen

- Reis per luxe autocar.

- Nederlandstalige begeleiding.

- De bezoeken zoals hoger vermeld.

- Alle in het programma voorziene inkomgelden met uitzondering van Mercier.

- De “culinaire” maaltijden incl.  water en wijn

- Alle rondritten , taksen, BTW, enz.


Hotelinformatie

Hotel info:We verblijven in hotel Bagatelle in de streek van Epernay.  

De kamers zijn voorzien van bad/douche, W.C., TV, enz.

“ De maaltijden zijn er uitstekend en heel verzorgd” :

Ontbijt: zeer uitgebreid in buffetvorm.

Avondmaal : aperitief, onbeperkt buffet van voorgerechten, kalfsgebraad of zalmfilet met groenten en aardappelen, onbeperkt kaas- en dessertbuffet. Incl. water en wijn.

Middagmaal (tweede dag): voorgerecht, hoofdschotel, onbeperkt kaas- en dessertbuffet. Incl. water en wijn.

Prijs
Volwassene:
€169.00

Prijs: € 169,-  per persoon in dubbele kamer.

Niet inbegrepen:

- Middagmaal (lunchpakket) eerste dag.

- Inkom Mercier.

- Eventueel degustatie in het slakkenmuseum.

- Eventuele annulatie - en bijstandsverzekering: € 11,-.

- Toeslag single : € 27,-

In samenwerking met Jowi reizen St Truiden, Lic.nr: A1247

Afbeeldingen

De lichtstad Parijs

Algemene gegevens
Land
Frankrijk
Datum
zaterdag, 20 oktober, 2018 tot zondag, 21 oktober, 2018
Beschrijving

Met uitgebreid avondmaal in een sfeervol, typisch Parijs restaurant in het gekende Quartier Latin, op een boogscheut van het Pantheon midden in de studentenbuurt.

 

Parijs, alleszins de meest bezongen stad, en zeker een van de mooiste en meest fascinerende grootsteden ter wereld. Wie er eenmaal geweest is, wil er steeds weer terug naar toe. Wij bieden u de gelegenheid om, samen met ons, de unieke sfeer van de stad aan de Seine te komen proeven.

Tijdens deze tweedaagse reis zullen wij zeker de nodige aandacht schenken aan de belangrijkste bezienswaardigheden van de lichtstad zoals:

·        We maken een verkennende rondrit doorheen Parijs langsheen o.a. de Arc de Triomphe, Place de la Concorde, het Louvre met de bekende glazen piramide, en natuurlijk niet te vergeten de Eiffeltoren!

·        U heeft de gelegenheid om een onvergetelijke boottocht te maken op de Seine met de befaamde “Bateaux Mouches”. Tevens kunt u een bezoek brengen aan het dakterras van de Tour Montparnasse vanwaar u bij helder weer een magnifiek beeld krijgt over de lichtstad. We maken een wandeling langs de Sainte Chapelle, het justitiepaleis en het stadhuis tot aan de Notre Dame kathedraal. Aansluitend hebben we vrije tijd in het Quartier Latin, de oude studentenbuurt.

·        Na het avondmaal, dat we gebruiken in een restaurant in de studentenwijk, maken we per autocar een rit doorheen het verlichte Parijs langsheen o.a. de Opéra Garnier, rue de Rivoli, Notre Dame, Dôme des Invalides, Panthéon, Arc de Triomphe en al zingend rijden we over de Champs Elysées naar ons hotel net buiten de stad.

·        Tijdens deze 2-daagse heeft u eventueel tijd om de Galeries Lafayette te bezoeken, hét shoppingscentrum van Parijs.

·        U bent niet in Parijs geweest als u niet op Montmartre bent geweest. Na het trotseren van de 100 trappen komt u aan de voet van de Sacré Coeur. U heeft vrije tijd om langsheen de pleintjes waar talrijke artiesten aanwezig zijn te kuieren of een glimp op te vangen in de basiliek.

 

·        Als afsluiter maken we een wandeling op het meest bekende kerkhof van Parijs, Père Lachaise met de graven van onder andere Edith Piaf, Jim Morrison, Gilbert Bécaud, Victor Noir…

 

Inbegrepen

·        Reis per luxe-autocar.

·        Gidsbegeleiding.

·        Overnachting met Frans ontbijtbuffet.

·        Avondmaal op zaterdag.

·        Alle rondritten en verplaatsingen.

·        Alle taksen, B.T.W. enz.


Hotelinformatie

Wij verblijven in een aangenaam, modern hotel, even buiten het stadscentrum gelegen in een rustige, veilige omgeving.

De kamers: zijn kraaknet met bad/douche, W.C., minibar, kleurentelevisie, telefoon enz

Prijs
Volwassene:
€154.00

Prijs: € 154,- per persoon in dubbel kamer.

Toeslag single: € 23,-

Eventuele annulatie- en bijstandsverzekering: € 10,-

Het avondmaal: Er zijn voor ons plaatsen gereserveerd in een bekend restaurant vlakbij het Panthéon. Wij krijgen een uitgebreide 3-gangen-menu voorgeschoteld met inbegrip van aperitief, wijn en water tijdens de maaltijd

In samenwerking met Jowi Reizen Lic. A1247

Afbeeldingen

Wij luisteren naar u!

Heb je suggesties van reizen en bestemmingen die wij voor u kunnen uitwerken of waar u graag zou naartoe willen reizen?
Zijn er bestemmingen die u nog eens in ons programma zou willen terugzien?

Neem dan snel contact met ons op.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze reizen en promoties door u in te schrijven op onze nieuwsbrief.

CAPTCHA
Deze test is om te testen of u mens bent en om spam tegen te gaan.
Subscribe to Gery Tours Nieuwsbrief feed

Boekingsinformatie

Adresgegevens
Gery Tours bvba
Engsbergseweg, 118
3980 Tessenderlo
tel: 013/33.32.61
fax: 013/31.27.45

Openingsuren bureel
van maandag tot vrijdag
van 9:00 tot 12:00 en 13:00 tot 18:00    
zaterdag en zondag gesloten.

Tijdens de wintermaanden is het bureel op vanaf vrijdagmiddag gesloten door de afreizen van de wekelijkse skireizen.

Klik hier voor meer boekingsinformatie