3 – daags Fiets Weekend in Noord Holland (ook niet fietsers welkom)

€ 345

Noord-Holland is een provincie in het noordwesten van Nederland en heeft een oppervlakte van 4.092 km²,waarvan 2.662 km² aan land, daarmee heeft de provincie een bevolkingsdichtheid van 1.082 inwoners per km². Een ideale bestemming om onze drie daagse fietsreis door te brengen. We verblijven 2 nachten in Hotel “De Rijper Eilanden” aan de rand van het dorpje De Rijp dat deel uit maakt van de gemeente Alkmaar, een prachtig streek in Noord-Holland. Het dorp heeft mede door de vele rijksmonumenten een beschermd stadsgezicht en was een welvarend dorp van de zeventiende tot de negentiende eeuw. Hierna raakt de Rijp zijn directe verbinding met de Zuiderzee kwijt en komt er een einde aan de haringvisserij en de walvisjacht. Het oude centrum van het dorp is ondanks een aantal grote branden in de zeventiende eeuw erg goed bewaard gebleven. Zo staan er nog een aantal van de typische Zaanse huisjes en is het oude raadhuis tegenwoordig de VVV gevestigd. In totaal zijn er 120 rijksmonumenten in het dorp te vinden.

Vertrektijd

Terugkomst

Inbegrepen

– Luxe autocar met speciaal ontworpen fiets –

aanhangwagen.

– Half pension vanaf  avondmaal de eerste dag tot en

met ontbijt de laatste dag.

– 2 extra lunches voor fietsers (zaterdag en zondag).

– Extra lunch bij aankomst in het hotel.

– Extra maaltijd op de laatste dag voor vertrek huiswaarts.

– Fietsbegeleiding.

– Alle taksen, BTW enz.

Niet inbegrepen

– Lunches voor niet fietsers op zaterdag en zondag.

– Persoonlijke uitgaven,

Toeslagen

Fietsers    : € 345,-  p/p. in dubbel kamer.

Niet fietsers: € 299,-  p/p. in dubbel kamer.

Toeslag single : € 47,-

Eventueel reis- en bijstandsverzekering: € 26,-

In samenwerking met Jowi reizen St Truiden, Lic.nr: A1247

Boek Deze Tour

Gelieve u telefonisch in te schrijven voor onze reizen. 

Klik hier voor meer boekingsinformatie

 

tel: 013/33.32.61

Vrijdag: +/- 47 KM     De Rijp – Hoorn

Na het uitladen en vertrekkensklaar maken van onze fietsen genieten we eerst van een lekkere broodjeslunch. Hierna start onze eerste rit en passeren we vervolgens Noordbeemster, Oudendijk, Scharwoude en komen zo het stadje Hoorn binnen, gelegen tegen het Markermeer. Na even te verpozen en nuttigen van bv een lekker ijsje gaat onze rit verder richting Zwaag en dalen zo via Berhout, Spierdijk Ursem en Schermerhorn (welke bekent staat voor zijn prachtig molenmuseum) af naar ons hotel met aansluitend de kamerverdeling – avondmaal en overnachting.

Zaterdag: +/- 65 KM   De Rijp – Bergen aan Zee

Na het ontbijt vertrekken wij richting Graf, waar het kleinste winkeltje van Holland gevestigd is richting Alkmaar. Hier voorzien we onze eerste kleine stop en trappen via kleine wegentjes naar Bergen aan Zee waar wij onze middaglunch gebruiken. Daarna gaat de rit verder via kleine dorpjes (de meeste behoren bij de stad Almaar). We trappen verder via Oudorp, bekend van zijn vroegere kastelen en via Schermerhorn, met zijn Museummolen en het kleinste huisje verder naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Zondag: +/- 48 KM     De Rijp – Katwoude

Na het ontbijt en het inladen van onze bagage in de bus staan we weer vertrekkensklaar voor onze trip richting Katwoude. We passeren eerst het dorpje Beemster en vervolgens Purmerend waar wij even halt houden voor een kleine stop. We trappen verder naar Katwoude waar we onze  middaglunch nuttigen. In de namiddag staat Volendam op onze route, een heel gezellig stadje welke gekend is met haar historische klederdracht en vissersboten en natuurlijk de vele souvenirs winkeltjes en gezellige terrasjes. Na wat verpozen fietsen we weer terug naar ons verblijfshotel en zullen moe maar voldaan onze fietsen weer netjes op laden voor transport. Voordat we met de bus huiswaarts keren genieten wij nog van een drie gangen menu in het hotel.

Boek Deze Tour

Gelieve u telefonisch in te schrijven voor onze reizen. 

Klik hier voor meer boekingsinformatie

 

tel: 013/33.32.61

De Rijper Eilanden

Hotel De Rijper Eilanden: ligt op de rand van het prachtige dorp De Rijp. Het historisch centrum ligt op loop afstand van het hotel.

De kamers: beschikken over boxspring bedden, ruime badkamers met drempelvrije douche en toilet.

De maaltijden bestaan uit:

  • Uitgebreid ontbijtbuffet.
  • Tijdens de fietstochten voorzien we eenvoudige lunches in de vorm van een broodmaaltijd voor de fietsers.
  • Avondmaal: Dagmenu of buffetvorm met keuze uit 3 verschillende hoofdgerechten met bijpassende aardappelsoorten, pasta/rijst, 2 warme groenten en slabuffet.

Boek Deze Tour

Gelieve u telefonisch in te schrijven voor onze reizen. 

Klik hier voor meer boekingsinformatie

 

tel: 013/33.32.61

Boek Deze Tour

Gelieve u telefonisch in te schrijven voor onze reizen. 

Klik hier voor meer boekingsinformatie

 

tel: 013/33.32.61