3 – daagse Adventsreis (Münsterland)

€ 259

Het Münsterland, gelegen in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen, treffen we aan op ongeveer 250 km van Tessenderlo. Het is een overwegend vlakke streek die in de zomer graag wordt bezocht door fietsers die langs goed uitgestippelde fietsroutes door bossen en velden rijden en onderweg de talrijke kastelen, tuinen en tavernes bezoeken. In de adventstijd biedt de hoofdstad Münster een gezellige mix van kraampjes, kerstmarkten, winkels, vakwerkhuizen en een sfeervolle verlichting. Op de eerste dag bezoeken we Dortmund, één van de gezelligste winkelsteden van het Ruhrgebied die tevens bekend staat voor haar grote kerstmarkt. Op de terugreis bezoeken we de Internationale Weihnachtsmarkt van Essen. Een unieke ervaring waar talrijke cafés en restaurants zorgen voor de inwendige versterking te midden van een wonderlijke kerstsfeer. U zijt Wellekome!

Vertrektijd

Terugkomst

Inbegrepen

  • Autocar met voldoende beenruimte,
  • Reis in halfpension,
  • Nederlandstalige gidsbegeleiding,
  • Alle taksen, BTW,  enz…
  • Alle vermelde inkomgelden zoals:
  • Toegang vredeszaal stadhuis Münster
  • Toegang Zeche Zollverein Essen

Niet inbegrepen

* Dranken tijdens de maaltijden

* Persoonlijke uitgaven

Toeslagen

€ 259,-  per persoon in dubbele kamer.

€ 25,- Toeslag single,

€ 19,50- Eventuele annulatie- en bijstandsverzekering

In samenwerking met Jowi reizen St Truiden, Lic.nr: A1247

Boek Deze Tour

Gelieve u telefonisch in te schrijven voor onze reizen. 

Klik hier voor meer boekingsinformatie

 

tel: 013/33.32.61

Dag 1: DORTMUND met Weihnachtsmarkt & ACHENBERG met ons verblijfshotel.

Vanuit Tessenderlo rijden we door Nederlands-Limburg en het Ruhrgebied naar de stad Dortmund waar we een bezoek brengen aan één van de grootste kerstmarkten van Duitsland met de hoogste kerstboom van het land. Deze stad is ook bekend als winkelcentrum waar naar hartenlust gewinkeld kan worden. In de loop van de namiddag verlaten we Dortmund en rijden naar ons hotel nabij Ascheberg. Aankomst rond 17.30u. – kamerverdeling – avondmaal. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting in ***+ Hotel Clemens-August in Ascheberg.

Dag 2: MÜNSTER met kathedraal, Vredeszaal en Weihnachtsmarkt.

Na het heerlijke ontbijtbuffet rijden we naar Münster-in-Westfalen, de hoofdstad van het Münsterland. Münster is één van de gezelligste steden van de deelstaat Nordrhein-Westfalen en geldt als dé fietsstad van Duitsland. In de voormiddag vertoeven we op de wekelijkse markt. Op de middag gaan we naar het astronomisch uurwerk in de kathedraal luisteren en kijken en bezoeken we het stadhuis met de ‘Vredeszaal’ waar in 1648 de Vrede van Westfalen een einde maakte aan de 30-jarige Oorlog. Na de middag kan men heerlijk winkelen en wandelen in het historische centrum en een bezoek brengen aan maar liefst vijf kerstmarkten.

Dag 3: Schloss NORDKIRCHEN & Internationaler Weihnachtsmarkt ESSEN

Na het ontbijtbuffet maken we een korte omweg langs Nordkirchen waar in een landschap van bossen en vijvers het ‘Versailles van Westfalen’ ontdekken, een enorm groot kasteel dat eigendom is van de universiteit van Münster. Korte fotostop en bij droog weer korte wandeling door het park. Vandaar rijden we verder naar de Weihnachtsmarkt in Essen.  De geur van geroosterde amandelen, aardappelpannenkoeken en glühwein hangen in de ijskoude lucht.  De pleinen en de winkelstraten van het stadscentrum schitteren in de gloed van licht.  Welkom op de internationale kerstmarkt van Essen! Met ongeveer 170 kraampjes, is deze kerstmarkt wellicht één van de mooiste van gans Duitsland en heeft hiervoor al tal van internationale onderscheidingen mogen ontvangen omwille van zijn diversiteit en schoonheid.  De hutten staan verspreid door de hele binnenstad onder een zee van fonkelende lichtjes. In de late namiddag terugreis naar België. Aankomst in Engsbergen rond 19,30u

Boek Deze Tour

Gelieve u telefonisch in te schrijven voor onze reizen. 

Klik hier voor meer boekingsinformatie

 

tel: 013/33.32.61

Hotel Clemens-August***+

Hotel info: ***+ Hotel Clemens-August is een 3-sterren-superior gelegen in de landelijke omgeving van Ascheberg.

De kamers: zijn voorzien van een moderne badkamer met douche, wc en haardroger, flatscreen-tv met satellietontvangst en telefoon. Verder beschikt het hotel over een lift en vier kegelbanen.

De maaltijden bestaan uit:

* Ontbijtbuffet

* 3-gangen-avondmaaltijd

Boek Deze Tour

Gelieve u telefonisch in te schrijven voor onze reizen. 

Klik hier voor meer boekingsinformatie

 

tel: 013/33.32.61

Boek Deze Tour

Gelieve u telefonisch in te schrijven voor onze reizen. 

Klik hier voor meer boekingsinformatie

 

tel: 013/33.32.61