4 – daagse Willingen (Hoog Sauerland)

€ 455

We verblijven deze 4-daagse in Willingen (hoge Sauerland), een kleine gemeente met nog geen 6000 inwoners en gelegen in het Rothaargebergte met toppen tot 843 meter hoog. Willingen beschikt ook één van de modernste gondelliften van Europa. Boven op de Ettelsberg vind je de Hochheideturm, een authentieke Ettelsberghut en een  indrukwekkende vlakke hoogheide met hun zeldzame alpine planten. Het maakt niet uit of je deze regio in het voorjaar, in de zomer, herfst of in de winter bezoekt, er valt altijd wel wat te doen en wij stellen U op deze reis een afwisselend en aangenaam programma voor.

Vertrektijd

Terugkomst

Inbegrepen

– Reis per luxe autocar,

– Vol pension vanaf het avondmaal eerste dag,

– Kleine middag lunch op elke dag,

– Bezoek brouwerij Warsteiner.

– Bezoek Mühlenkopschanze,

– Boottocht Diemelsee,

– Inkom Currioseum,

– Huifcarrentocht,

– Inkom Panoramabrug Winterberg,

– 3-gangen menu op laatste dag,

– Alle taksen, Duitse Steuer en diensten.

Niet inbegrepen

– Persoonlijke uitgaven,

– dranken tijdens maaltijden, tenzij anders vermeld,

Toeslagen

€ 445,- per persoon in dubbel kamer,

€35,- toeslag singel kamer,

€33,40- Eventueel reis- en bijstandsverzekering

In samenwerking met Jowi Reizen St-Truiden, Lic.: A1247

Boek Deze Tour

Gelieve u telefonisch in te schrijven voor onze reizen. 

Klik hier voor meer boekingsinformatie

 

tel: 013/33.32.61

 Vrijdag 23 sept.

Via de Duitse autosnelwegen en een tussenstop in een wegrestaurant worden we verwacht tegen 14u00 op het prachtig grote domein voor een bezoek aan de Warsteiner Brouwerij. Met audiofoon krijgen we er eerst een filmvoorstelling waarna er een plaatselijke rondrit op het programma staat met een wegtreintje door de brouwerij en gebouwen. Nadien volgt er natuurlijk de nodige degustatie’s van deze bieren met een kleine versnapering, mogelijk soep (bij reservatie was deze nog niet bekend en kan nog wijzigen). We zetten onze reis verder naar ons verblijfshotel in Willingen gevolgd door de kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

Zaterdag 24 sept.

Na het ontbijt brengen we een begeleid bezoek aan de grootste skischans ter wereld, de Mühlenkopschanze. Sinds 1995 is deze, “de locatie van de Wereldbeker schansspring wedstrijden” welk jaar na jaar het sportspektakel is met de beste ski-jumper ter wereld. Dit absoluut hoogtepunt in de wereldbeker trekt op magische wijze 35.000 enthousiaste fans aan van het schansspringen. Bijna een miljoen kijkers hebben deze hoogwaardige wedstrijden live bekeken op ‘s werelds grootste skischans, die via tv wordt uitgezonden over de hele wereld. Na de lunch rijden we richting Diemelsee en schepen we in voor een rustige boottocht met de nodige uitleg van de plaatselijke kapitein. Avondmaal en overnachting.

Zondag 25 sept

Na het ontbijt starten we onze dag met een bezoek aan het Curriose Museum te Usseln. De naam zegt het zelf… wat deze man allemaal in elkaar foxt en wat hij allemaal in zijn museum staan heeft overtreft iedere bezoeker. Tegen het middaguur rijden we verder tot bij de Wilke Mühle. Hier worden we ontvangen in de schuur van de plaatselijke paardenboer met een soort stoofsoep, brood en consumptie. Nadien staan zijn paarden te trappelen van ongeduld en maken we een 2 uur durende huifkartocht door de prachtige natuur. Voordat we weer terug naar ons hotel rijden is er nog wat vrije tijd voorzien in het centrum van Willingen.

Maandag 26 september

Na het ontbijt nemen we met tegenzin afscheid van ons hotel en rijden we richting Winterberg. We brengen een bezoek en aan de “400 meter lange Panoramabrug”. U kan genieten van het spectaculair uitzicht over Winterberg en het mooie Sauerland. We maken gebruik van een lunch bestaande uit een Vesper Teller in het Panorama restaurant. Wie er nog zin in heeft kan facultatief een ritje maken op de 700 meter lange zomerrodelbaan, of genieten op het mooie terrasje. Rond 14u30 vangen we de terugreis aan en genieten in Gasthof Delicia nog van een 3-gangen maaltijd.

Boek Deze Tour

Gelieve u telefonisch in te schrijven voor onze reizen. 

Klik hier voor meer boekingsinformatie

 

tel: 013/33.32.61

Waldhotel Willingen
Hotel info: Waldhotel Willingen is een uitstekend ***familie hotel even buiten het centrum gelegen en dat zijn sterren meer dan waard is en voorzien van: lift, zwembad, sauna, uitgebreide wellness, massages.

De kamers beschikken over: douche/Bad, WC, Sat-TV, Telefoon, radiowekker en balkon.

De Maaltijden bestaan uit:

– uitstekend ontbijtbuffet,

– 4-gangen diner met vaste menu incl. saladebuffet.

Boek Deze Tour

Gelieve u telefonisch in te schrijven voor onze reizen. 

Klik hier voor meer boekingsinformatie

 

tel: 013/33.32.61