9 daagse Liptov

  • Informatie
  • Reisverloop
  • Hotel informatie
  • Gallerij
€ 1030.00

9-daagse begeleide rondreis in vol pension met tussenovernachtingen !!!
Slovakije, een ongekende parel. Deze reis brengt een variatie van geschiedenis, cultuur, natuur, ontspanning en lekker eten en drinken. We verblijven er in Sojka Resort in de Liptov regio. Dit resort is van een Belgische eigenaar Gerdi die ons zal begeleiden gedurende het ganse verblijf in Slovakije. Om de reis nog ontspannender te laten verlopen overnachten we op de heen- en terugreis in de buurt van de Oostenrijkse grens.

Programma in vol pension en met inbegrip van de voorziene inkomgelden:
Dag 1: Vertrek in de vroege morgen via Duitse autosnelwegen naar ons overnachtingshotel.
Dag 2: Bratislava: Vertrek na het ontbijtbuffet, rond het middaguur komen toe in de hoofdstad van Slovakije: Bratislava. We beginnen met een lichte lunch in het centrum van de stad. Als we terug op krachten zijn, bezoeken we het oude stadscentrum met zijn kathedraal, centrale marktplein, herenhuizen en paleizen, paleis van de primaat, stadspoort… Na deze wandeling reizen we terug verder naar het midden van het land waar we zullen verblijven tijdens onze reis. In Sojka resort worden we ontvangen met een welkomstdrink en worden de kamers verdeeld. Avondmaal en overnachting in Sojka resort.
Dag 3: Liptov: Ontbijtbuffet. Vandaag doen we het wat rustiger aan. We bezoeken de mooie houten kerk van Svaty Kriz. Vervolgens bekijken we de Liptov regio vanop het water tijdens een boottocht op het stuwmeer. Na de lunch gaan we kijken naar de waterval van Lucky en bezoeken we het door UNESCO beschermde bergdorpje Vlkolinec. Avondmaal en overnachting in Sojka resort.
Dag 4: Orava: Ontbijtbuffet. We maken een vlottentocht op de Orava-rivier en bezoeken de prachtige burcht van Orava. We lunchen in een minibrouwerijtje onder de burcht. In de namiddag richting Zuberec waar we het openluchtmuseum bezoeken. Beeld je in hoe de mensen leefden en woonden een paar honderd jaar terug, en dat ik een mooi natuurlijk kader. Avondmaal en overnachting in Sojka resort.
Dag 5: centraal Slovakije: Ontbijtbuffet. In de voormiddag bezoeken we Spania dolina, waar in de middeleeuwen de belangrijkste kopermijnen ter wereld waren. We vervolgen naar Banska Bystrica waar we lunch en een vrije namiddag hebben. Deze stad werd rijk door deze kopermijnen in de buurt. Geniet van de het rijke historische centrum of haal je hartje op op een zonnig terras of in één van de vele winkels. Vanavond krijgen we in het hotel folklore met lokale muziek, zang en dans. Avondmaal en overnachting in Sojka resort.
Dag 6: Hoge Tatra. Ontbijtbuffet. Vandaag rijden we naar de hoogste toppen van het land: de hoge Tatra. Onderweg stoppen we bij het grootste Duitse oorlogskerkhof in Slovakije. We maken een rustige wandeling rond een gletsjermeer en hebben een lekkere lunch aan de boorden van het meer. We kunnen nog wat nagenieten op terras of wat rondkuieren bij de souvenierstalletjes. Op de terugweg bezoeken we het stadje Spisska Sobota en bekijken we prachtige houten retabels in de kerk. Avondmaal en overnachting in Sojka resort.
Dag 7: Liptov. Na het ontbijtbuffet wandelen we naar het buurdorpje Partizanska Lupca. We bezoeken de kerk en kuieren rond in het centrum. Na de lunch in Sojka resort tijden we naar het stadje Liptovsky Mikulas. We maken er tijd voor een kort begeleid bezoek en voor onze laatste inkopen of een afscheidsterrasje. Avondmaal en overnachting in Sojka resort.
Dag 8: Terugreis: Na het ontbijtbuffet rijden we terug naar ons overnachtingshotel voor ons avondmaal en overnachting..
Dag 9: Na het ontbijtbuffet vangen we met tegenzin onze terugreis huiswaarts aan via de Duitse autosnelwegen.

Vertrektijd

Terugkomst

Inbegrepen

Prijsbeschrijving: Deze prijs is enkel een richtprijs. Het probleem is dat er een enkel hotel voor de tussenovernachtingen in de buurt van Passau die wij gecontacteerd hebben zich kunnen en wensen uit te spreken over de Covid mogelijkheden en hun prijs nog niet bekend wensen te maken. Vanaf de jaarwisseling zal dit wel kunnen en passen wij natuurlijk onze juiste gegevens aan.
Prijs kind:
Inbegrepen: Luxe Autocar met voldoende beenruimte.
Alle uitstappen en inkomgelden vermeld in het programma zoals hierboven beschreven.
Vol pension op onze bestemming, vanaf avondmaal dag 1 tot en met ontbijt dag 8.
Vrij gebruik van zwembad, wellness, internet.
Middaglunches ter plaatsen in 2 gangen,
Overnachting tijdens heen- en terugreis in HP.
Nederlandstalige begeleiding ter plaatse.
Folklore-avond.
Alle taksen en diensten.

Boek Deze Tour

Gelieve u telefonisch in te schrijven voor onze reizen. 

Klik hier voor meer boekingsinformatie

 

tel: 013/33.32.61

Boek Deze Tour

Gelieve u telefonisch in te schrijven voor onze reizen. 

Klik hier voor meer boekingsinformatie

 

tel: 013/33.32.61

Sojka Resort; Is een fijne verblijfplaats met een Belgische eigenaar die de tevredenheid van zijn klanten hoog in het vaandel draagt. Op de plaatselijke uitstappen zal hij ons zelf begeleiden als gids en dit heeft natuurlijk zijn voordelen.
Het resort is voorzien van: zwembad, wellness, terras, enz…
De kamers: zijn modern met alle comfort.
De maaltijden bestaan uit:

Ontbijtbuffet
Avondmaal uit een drie gangen maaltijd in buffetvorm met keuze uit: Slovaaks, Internationaal of vegetarisch.

Overnachtingshotel: in de buurt van Passau.  juiste gegevens nog niet bekend

Boek Deze Tour

Gelieve u telefonisch in te schrijven voor onze reizen. 

Klik hier voor meer boekingsinformatie

 

tel: 013/33.32.61

Boek Deze Tour

Gelieve u telefonisch in te schrijven voor onze reizen. 

Klik hier voor meer boekingsinformatie

 

tel: 013/33.32.61