Adventsweekend

  • Informatie
  • Reisverloop
  • Hotel informatie
  • Gallerij
€ 249.00

Het Münsterland, gelegen in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen, treffen we aan op ongeveer 250 km van Tessenderlo. Het is een overwegend vlakke streek die in de zomer graag wordt bezocht door fietsers die langs goed uitgestippelde fietsroutes door bossen en velden rijden en onderweg de talrijke kastelen, tuinen en tavernes bezoeken. In de adventstijd biedt de hoofdstad Münster een gezellige mix van kraampjes, kerstmarkten, winkels, vakwerkhuizen en een sfeervolle verlichting. Op de eerste dag bezoeken we Dortmund, één van de gezelligste winkelsteden van het Ruhrgebied die tevens bekend staat voor haar grote kerstmarkt. Op de terugreis bezoeken we de site van Zeche Zollverein in Essen. Dit enorme complex, 100 voetbalvelden groot, werd door Unesco op de lijst Werelderfgoed opgenomen : stalen constructies, enorme kokers die van roltrappen werden voorzien, oude machines, drukknoppen en infopanelen maken een bezoek aan deze oude steenkoolmijn annex cokesfabriek tot een unieke ervaring. Talrijke cafés en restaurants zorgen voor de inwendige versterking!
Dag 1: Vanuit Tessenderlo rijden we door Nederlands-Limburg en het Ruhrgebied naar de stad Dortmund waar we een bezoek brengen aan één van de grootste kerstmarkten van Duitsland met de hoogste kerstboom van het land. Deze stad is ook bekend als winkelcentrum waar naar hartenlust gewinkeld kan worden. In de loop van de namiddag verlaten we Dortmund en rijden naar ons hotel nabij Ascheberg. Aankomst rond 17.30u. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting in ***+ Hotel Clemens-August in Ascheberg.
Dag 2: Na het heerlijke ontbijtbuffet rijden we naar Münster-in-Westfalen, de hoofdstad van het Münsterland. Münster is één van de gezelligste steden van de deelstaat Nordrhein-Westfalen en geldt als dé fietsstad van Duitsland. In de voormiddag vertoeven we op de wekelijkse markt. Op de middag gaan we naar het astronomisch uurwerk in de kathedraal luisteren en kijken. We bezoeken het stadhuis met de ‘Vredeszaal’ waar in 1648 de Vrede van Westfalen een einde maakte aan de 30-jarige Oorlog. Na de middag kan men heerlijk winkelen en wandelen in het historische centrum en een bezoek brengen aan maar liefst vijf kerstmarkten.
Dag 3: Na het ontbijtbuffet maken we een korte omweg langs Nordkirchen waar we in een landschap van bossen en vijvers het ‘Versailles van Westfalen’ ontdekken. Een enorm groot kasteel dat eigendom is van de universiteit van Münster. Korte fotostop en bij droog weer korte wandeling door het park. Nadien rijden we naar Zeche Zollverein in Essen. Zeche Zollverein is de combinatie van een voormalige steenkoolmijn en cokesfabriek waarvan een deel van de gebouwen werd gerestaureerd en omgevormd tot een beleveniscentrum met wandelpaden, musea en tentoonstellingen, cafés en restaurants. Na de middagpauze bezoek aan de opgeknapte cokesfabriek met het Ruhrmuseum. In de late namiddag terugreis naar België. Aankomst in Engsbergen rond 19u30.

Vertrektijd

Terugkomst

Inbegrepen

Prijsbeschrijving: Prijs: € 249,-  per persoon in dubbele kamer.
Toeslag single : € 25,-
Niet inbegrepen:
* Dranken tijdens de maaltijden
* Persoonlijke uitgaven
* Eventuele annulatie- en bijstandverzekering: € 18,70
In samenwerking met Jowi reizen St Truiden, Lic.nr: A1247

Prijs kind:
Inbegrepen: Autocar met voldoende beenruimte,
Reis in halfpension,
Nederlandstalige gidsbegeleiding,
Alle taksen,  BTW,  enz…
Alle vermelde inkomgelden zoals:
Toegang vredeszaal stadhuis Münster,

Toegang Zeche Zollverein Essen.

Boek Deze Tour

Gelieve u telefonisch in te schrijven voor onze reizen. 

Klik hier voor meer boekingsinformatie

 

tel: 013/33.32.61

Boek Deze Tour

Gelieve u telefonisch in te schrijven voor onze reizen. 

Klik hier voor meer boekingsinformatie

 

tel: 013/33.32.61

Hotel info: ***+ Hotel Clemens-August; Is een 3-sterren-superior dat in de landelijke omgeving van Ascheberg gelegen is.
De kamers: zijn voorzien van een moderne badkamer met douche, wc en haarfön, flatscreen-tv met satellietontvangst en telefoon. Verder beschikt het hotel over een lift en vier kegelbanen.
De maaltijden bestaan uit:
* Ontbijtbuffet
* 3-gangen-avondmaaltijd

Boek Deze Tour

Gelieve u telefonisch in te schrijven voor onze reizen. 

Klik hier voor meer boekingsinformatie

 

tel: 013/33.32.61

Boek Deze Tour

Gelieve u telefonisch in te schrijven voor onze reizen. 

Klik hier voor meer boekingsinformatie

 

tel: 013/33.32.61