Lourdes Toeristisch

  • Informatie
  • Reisverloop
  • Hotel informatie
  • Gallerij
€ 820.00

Lourdes is het bekendste bedevaartsoord van Frankrijk, gelegen aan de voet van de Franse Pyreneeën. Talloze pelgrims zijn vanaf 1858, het jaar dat O.L.Vrouw aan Bernadette Soubirous verscheen, naar dit stadje op bedevaart vertrokken, miljoenen gelovigen vanuit de hele wereld. Maar deze reis is geen echte bedevaartsreis; wij gaan namelijk op verkenning door Lourdes en de omgeving om van al het schoons te genieten wat de natuur hier heeft geschapen en de mens artistiek heeft voortgebracht. Op de heenreis houden we halte in Cahors, de hoofdstad van de Quercy met haar prachtige middeleeuwse brug. Op de terugreis ontdekken we Périgueux, de hoofdstad van de Périgord, met het toeristische treintje en staan we even stil in Oradour-sur-Glane waar zich tijdens de Tweede Wereldoorlog een drama heeft afgespeeld.

Programma:
Woensdag: vertrek in de morgen via Franse autowegen (Brussel, Mons, Parijs, Vierzon) naar Limoges voor avondmaal en overnachting.
Donderdag: Na het ontbijtbuffet gaat onze rit verder langs Brive-la-Gaillarde, door de streek Quercy naar de stad Cahors, schilderachtig gelegen. Hier ontdekken we de prachtige middeleeuwse brug ‘Pont Valentré. Na een wandeling langs de belangrijkste monumenten gebruiken we het middagmaal in Cahors. Daarna vervolgen we de reis langs Montauban, Toulouse naar Lourdes. Kamerverdeling en avondmaal.
Vrijdag: Na het ontbijtbuffet vrije tijd om Lourdes op eigen houtje te verkennen. Na het middagmaal vertrekken we richting Cauterets en Pont d’Espagne, gelegen in een vallei met talloze watervallen. Mogelijkheid tot het maken van een wandeling in de vallei van Marcadau. Avondmaal in het hotel in Lourdes
Zaterdag: Na het ontbijtbuffet rijden we naar Pau, We bereiken het centrum met liften en kabelspoor. Na het middagmaal in ons hotel gaan we op verkenning in Lourdes en brengen een bezoek aan het kasteel met het museum van de Pyreneeën, het Cachot en het geboortehuis van Bernadette, enz. Ovondmaal in het hotel
Zondag: Na het ontbijtbuffet gaan we op verkenning in de wijk waar de heiligdommen van Lourdes zich bevinden enz. Na het middagmaal in het hotel maken we een rondrit langs het kuuroord Bagnères-de-Bigorre, tot op de Col d’Aspin en over de Col du Tourmalet en genieten we van de prachtige vergezichten.  Avondmaal in het hotel
Maandag: Na het ontbijtbuffet bezoeken we de grotten van Béharram welke eindigt met een boottochtje en toeristentreintje. Na het middagmaal rijden we naar het Keteldal van Gavarnie, één van de meest bekende natuurlijke sites van de Pyreneeën gevolgd door het avondmaal.
Dinsdag: na het ontbijtbuffet verlaten we Lourdes en rijden we naar Périgueux, de hoofdstad van de Périgord. Na het middagmaal verkennen we de stad met ene toeristisch treintje. Nadien gaat onze reis verder naar Oradour-sur-Glane en bereiken we Limoges voor onze tussenovernachting. Avondmaal en overnachting.
Woensdag: Na het ontbijtbuffet zetten we het laatste gedeelte van onze reis verder richting Tessenderlo.

Vertrektijd

Terugkomst

Inbegrepen

Prijsbeschrijving: Prijs: €820,- per persoon in dubbel kamer
Toeslag Single: € 140,-
Kind < 12 jaar: € 625,- op kamer met ouders,   Niet inbegrepen: – Dranken bij de maaltijden. – Middagmaal eerste en laatste dag, – Persoonlijke uitgaven. – Eventueel annulatie verzekering:  € 52-. In samenwerking met Jowi reizen St. Truiden, Lic.nr:A1247 Prijs kind: €625.00 Inbegrepen: Luxe Autocar met voldoende beenruimte. Dagreis heen en terug. Alle uitstappen en inkomgelden vermeld in het programma. Volpension vanaf het avondmaal eerste dag tot en met ontbijt op de laatste dag. Nederlandstalige begeleiding. Alle taksen en diensten.

Boek Deze Tour

Gelieve u telefonisch in te schrijven voor onze reizen. 

Klik hier voor meer boekingsinformatie

 

tel: 013/33.32.61

Boek Deze Tour

Gelieve u telefonisch in te schrijven voor onze reizen. 

Klik hier voor meer boekingsinformatie

 

tel: 013/33.32.61

”hotel des Rosiers” is een ***hotel, uitstekend gelegen voor onze voorziene uitstappen en op 500 meter van de Grot van Lourdes en de Heiligdommen. Het beschikt over een: Bar, TV-lounge en schaduwrijk terras.
Hun eigen restaurant staat bekend om zijn keukenkwaliteit met verse producten.
De kamers: beschikken over dubbel beglazing en zijn voorzien van: Bad/Douche en WC.
We overnachten in half pension tijdens de heen en terugreis in het Etappehotel Apolonia in Limoges

Boek Deze Tour

Gelieve u telefonisch in te schrijven voor onze reizen. 

Klik hier voor meer boekingsinformatie

 

tel: 013/33.32.61

Boek Deze Tour

Gelieve u telefonisch in te schrijven voor onze reizen. 

Klik hier voor meer boekingsinformatie

 

tel: 013/33.32.61