Daar we zeker tijdig op onze bestemming dienen toe te komen zodat we het ganse proces van de nougat willen volgen zullen we op de bus de koffie en koek aanbieden en onze plaatselijke gids onderweg oppikken. Aangekomen even over Armentières brengen we een bezoek aan een confirseriebedrijfje dat al bestaat sedert 1925 ambachtelijke nougat maakt. We worden er ontvangen met een korte film en wandelen daarna door het hart van de productieruimte, we kunnen er zien hoe nougat in verschillende fases qua kleur en smaak bereid wordt. Dit kan natuurlijk niet zonder proeven en een kleine attentie.
Na het middagmaal dat we gebruiken in de buurt van Poperinge vertrekken we voor het namiddagbezoek aan brouwerij Deca. We krijgen een rondleiding in deze brouwerij met deskundige uitleg. In de nieuw aangebouwde degustatieruimte kan je al indenken wat we daar gaan beleven. Proeven natuurlijk met keuze uit 8-tal bieren en dit vergezeld van kaas, salami en chips. Nadien sluiten we de dag af met een 2x dubbele boterhammen kaas/hesp met rauwkost en koffie voordat we weer terug naar Tessenderlo keren.