5-daagse Zwarte Woud

€ 639

Het Zwarte Woud, Duitslands grootste middelgebergte, ligt binnen de bocht van de Rijn, die hier een grens vormt met Zwitserland en Frankrijk. Bezoekers maken er kennis met de ongerepte natuur van de dichte bossen en de groene dalen, afgewisseld met kabbelende bergriviertjes. Watervallen, de cultuur van de koekoeksklok, de boerderijen, de wijnproductie, kloosters en enkele mooie vakwerk-stadjes zijn onmisbare musts voor een bezoek aan dit paradijs. Wij doen op deze reis het “Zwarte Woud en Schäbische Alb” aan en logeren in Marschalkenzimmern, waar vriendelijkheid en goede lucht tanken vanzelfsprekend zijn.

Vertrektijd

Terugkomst

Inbegrepen

Toeslag Single: € 52,-

– Reis per luxe autocar.

– Half pension vanaf het avondmaal eerste dag tot en met het ontbijt de laatste dag.

Alle inkomgelden vermeld in het programma zoals; Mönchhofsägemühle met extra lunch, Merkurbahn, Burg Hohenzollern, Schinkenräucherei, Koekoeksklok, Bloemeneiland Mainau, Vogtsbauernhof.

– Nederlandstalige gids gedurende de ganse reis.

– Alle taksen, BTW, enz.

Niet inbegrepen

– Persoonlijke uitgaven.

– Eventuele reis- en bijstandsverzekering: €50,50-.

In samenwerking met Jowi Reizen St Truiden Lic. Nr : A1247

Boek Deze Tour

Gelieve u telefonisch in te schrijven voor onze reizen. 

Klik hier voor meer boekingsinformatie

 

tel: 013/33.32.61

Dag 1: Via Luxemburg en de Franse autowegen trekken we naar het zuiden, naar Baden-Baden. In de vroege namiddag brengt een tandradbaan ons naar de 668 m hoge gevel van Baden Badens huisberg de Merkur. Met stijgingspercentages van 23 tot 58 % geldt ze als één van de steilste van Duitsland. De rest van de namiddag verloopt over de legendarische Hochstrasse van Baden-Baden tot Freudenstadt. Aankomst te Marschalkenzimmern voor intrek in het hotel en avondmaal.

Dag 2: We maken kennis met de bergrug van de Schwäbische Alb en beginnen de dag met een stadswandeling doorheen de universiteitsstad Tübingen. Deze kleurrijke plaats met vakwerkhuizen en statige gebouwen ligt aan de Neckar en de unief uit 1477 behoort tot de oudste van Duitsland. Mogelijkheid tot vrij middag of een Stocherkahnfahrt op de Neckar. In de namiddag brengen we een bezoek aan Burg Hohenzollern, de stamburcht van het geslacht dat zo lang over Pruisen en het Duitse keizerrijk regeerde.

Dag 3: Het roken van ham is een van de specialiteiten van de streek waar we vandaag kennis mee maken. Na een lunch (Vesperteller) in een door waterkracht aangedreven molen wordt ons nog eens getoond dat de Mönchhof-Sägemühle één van de weinige bewaard gebleven en nog steeds functionele zaagmolens in het zwarte Woud is. In het hotel ronden we de dag af met een kookprogramma: het vervaardigen (en proeven) van de beroemde Kirschtorte.

Dag 4: Vandaag staat een bezoek aan het bekende bloemeneiland Mainau op het programma. Dit door inheemse planten overwoekerde eiland in het Bodenmeer werd door de grafelijke familie Bernadotte omgetoverd in een paradijselijke oase die jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers aantrekt. Kenmerkend blijven de Italiaanse rozentuin, het arboretum, het kasteel en de kasteelkerk.

Dag 5: We ronden onze vijfdaagse af met een bezoek aan de grootste koekoeksklok ter wereld. Vervolgens leidt onze gids ons rond in het openluchtmuseum Vogtsbauernhof en wijst op het de oude materialen en bouwtypes van de boerderijen. Na een vrij middagmaal op het domein kunnen we de terugreis aanvatten.

Boek Deze Tour

Gelieve u telefonisch in te schrijven voor onze reizen. 

Klik hier voor meer boekingsinformatie

 

tel: 013/33.32.61

Hotel Lowen

Hotel Lowen: is een uitstekend *** hotel, gelegen in Marschalkenzimmern, het hart van het Zwarte Woud waar service en kwaliteit hoog in het vaandel staat.

De kamers: zijn voorzien van: douche, WC, TV, en met lift bereikbaar.

De maaltijden bestaan uit:

  • uitgebreid ontbijtbuffet,
  • 3 gangenmenu met keuze van hoofdgerecht en 1 drank zoals: 0,4L frisdrank, 0.3L bier of 0,25L huiswijn.

Boek Deze Tour

Gelieve u telefonisch in te schrijven voor onze reizen. 

Klik hier voor meer boekingsinformatie

 

tel: 013/33.32.61

Boek Deze Tour

Gelieve u telefonisch in te schrijven voor onze reizen. 

Klik hier voor meer boekingsinformatie

 

tel: 013/33.32.61